Portwest alapanyagok

BIZTEX®

Az anyag polipropilén szubsztrátumból és rétegelt mikropórusos polyethlene filmből készül (PP/PE). A külső réteg megakadályozza a folyadékmolekulák behatolását, a speciális szerkezet ugyanakkor lehetővé teszi a belül keletkező gőzmolekulák, pára eltávozását.

 

 

BIZTEX® Microporous

A külső réteg fólia bevonata elllenáll a fröccsenő vegyi anyagoknak, szilárd részecskéknek. Belső réteg - szövethatású, erős, kopásálló, sodort fonatú polipropilén. Így az anyag lélegző tulajdonságú, kényelmes viselet. Továbba rendelkezik antisztatikus bevonattal, mely elvezeti az elektrosztatikus feltöltödést. Az következő szabványok szerint minősítve: EN13034(typ3 6), ENISO 13982-1(type 5), EN1149-1, EN14126:2003. Vissza a lap tetjére.

 

BIZTEX® SMS

Háromrétegű konstrukció. Külső réteg - szövethatású, erős, kopásálló sodort fonatú polipropilén. Középső réteg - elemi szálak összetett szövedéke, amely kiszűri a legtöbb vízbázisú folyadékot és száraz részecskét. Védelmet biztosít amellett, hogy nem korlátozza a dolgozót a munkavégzésben. Erős és strapabíró, puha, lélegző anyag. A következő szabványok szerint minősítve: ENISO 13982-1 (Type 5), EN13034 (Type 6)

 

 

BIZWELD™

Egyedi fejlesztésű Bizweld™ lángálló termékválaszték minden tagja garantálja a kényelmet és a magas fokú, hatékony védelmet. A Portwest lángálló ruhái megfelenek az Európai Uniós szabványoknak. (EN470, EN531, EN533)

 

 

BIZFLAME™KNIT

Veszélyes munkakörülmények között dolgozók részére kifejlesztett alapanyag, mely anyagában lángálló és antisztatikus. Védelmet biztosít hő és statikus elektromosság ellen. 60% modakril, 39% pamut és 1% szénszál felhasználásával készül. Hő- és lángálló tulajdonságai a mosási ciklusoktól függetlenül megmaradnak. Az előírt EN szabványok szerint tesztelt. (EN531, EN1149)

 

 

BIZFLAME™PLUS

Egyedi tervzésű, innovatív lángálló és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező alapanyag. 99% pamut és 1% szénszál felhasználásával készül. Garantált kényelem és komfort minden időben. Az előírt EN szabványok szerint tesztelt. (EN531, EN1149)

 

 

SAFE WELDER™

Az alapanyag 100% beavatott pamut, speciális SAFE-WELDER™ lángmentes bevonattal. Több mint 50 mosásig garantált. 330g

 

 

COLD STORE

100% lélegző Oxford szövésű, rendkívül kopásálló poliészter anyag. Texpel vízlepergető és folttaszító bevonattal rendelkezik.

 

 

BuildTex™

Az építőipar számára kifejlesztett, minden igény kielégítő 260g súlyú rugalmas alapanyag. Ötvözi a maximális viselési komfortot és a rendkívüli strapabírást. Speciális szövési technikával készülő anyag, ahol a belső rész bőrbarát pamut (45%), míg a külső felület strapabíró magas minőségű poliészter (55%). Texpel víz és folttaszító bevonattal ellátva.

 

 

BuildTex™CANVAS

Megduplázott élettartam és komfort. Kemény prémium alapanyag és rendkívüli tartósság. Puha pamutból és bőrbarát poliészterből készül. Speciális vízlepergető és kosztaszító bevonattal ellátva.

 

 

BuildTex™PLUS

Speciális szövésű, kényelmet és tartósságot biztosító alapanyag. A pamut (37%) a belső részen található maximum tartósságot garantálva. A poliészter (63%) az anyag külső részén található, biztosítva ezzel a rendkívüli strapabírás. Felülete vízlepergető és kosztaszító, 260g. Anyag: CORDURA. Flex-fit system kidolgozás a derékrészen. E rendszer lényege, hogy a munkaruha flexibilisen követi a viselő testének vonalait mozgás közben. Köszönhető ez a rejtett rugalmas övrésznek és a rejtett bővítésnek az oldalaknál.

 

 

600D

Speciális bevonattal, speciális technológiával - erős szövés - gyártott 100%-ban poliészter tartalmú alapanyag. Ez garantálja a nehéz, ám rugalmas alapanyag funkcionalítását és megbízhatóságát. Masszív, ellenálló és eső ellen is védelmet nyújt. Súly: 220g

 

 

FORTIS, FORTIS 245, FORTIS 300

Kiváló minőségű kevertszálas alapanyag (65% poliészter, 35% pamut). A legpraktikusabb választás. Súly: 245g, 300g

 

 

FORTIS+ PLUS

A FORTIS PLUS az ipari mosásnak is maximálisan ellenálló, kiváló minőségű kevertszálas (65% poliészter, 35% pamut). Strapabírás, védelem és kiváló viselési komfort. Súly:190g, 245g

 

 

SEALTEX™

Magas frekvenciájú hegesztéssel készült varrásokkal rendelkező vízálló 100% poliészter tartalmú anyag. Erős, rugalmas, olaj, gázolaj és zsírálló, melyről minden szennyeződés egyszerűen letörölhető. Súly: 200g

 

 

SEALTEX™ULTRA

A Sealtex anyag jól láthatósági ruházat részére kifejlesztett változata lélegző tulajdonságokkal. 100% vízállóságot garantál. Szélálló és lélegző alapanyag, strapabíró és rugalmas, könnyen tisztítható, letörölhető. Hegesztett varrásokkal rendelkezik. PU bevonattal rendelkező anyag, rugalmas 100% poliészter Tricot szöveten. Súly: 185g

 

 

Technik

A Technik a legújabb felső kategóriás technikai alapanyag. Laminált, vízálló és lélegző tulajdonságokkal rendelkező membránszerkezetű anyagból készül, egyedi eljárással. Réteges nedvszívó anyagból poliuretán és nylonnal szőtt borítással készül. Nagyon könnyű, erős és tartós.

 

 

TexPel


A Texpel egy speciális folttaszító, vízlepergető és lélegző bevonat, mely a kényelmet nem befolyásolva áll ellen a mindennapos behatásoknak.

 

 

CORDURA®

A védett Cordura® anyag az alapanyagok legmagasabb, prémium kategóriáját képviseli. Utolérhetetlen kopásállósággal, folttaszító tulajdonsággal és tartóssággal rendelkezik.

 

 

HiVisTex™

A HiVisTex fényvisszaverő szalag mértékadó a kategóriájában. EN 471 minősítéssel rendelkezik és kiváló teljesítményt nyújt minden időjárási körülmény között. Ipari mosásra kifejlesztett anyag, mely 60 mosásig megtartja EN471 tulajdonságait.

 

 

RIPSTOP

100% poliészter, PVC borítás Rip Stop (RS) - szakadásálló - kiképzéssel, mely összetevők különösen erős fonalat képeznek.

 

 

SOFTshell

Belül meleg és kényelmes mikropolár anyag, kívül rugalmas, lélegző, vízálló poliészter. 94% poliészterből, 6% spendaxból, valamint 100% poliészter mikropolár kötőanyaggal készül.

 

 

KINGSMILL300, KINGSMILL245, KINGSMILL210

Ez a kevertszálas (65% poliészter, 35% pamut) alapanyag nagy teljesítményt és kényelmet biztosít. Beavatott, kiváló színtartó és mindent tud, ami egy modern munkaruha anyagtól evárható. Súly: 300g, 245g, 210g

 

 

TRADEGUARD300, TRADEGUARD245

Exkluzív kevertszálas (65% poliészter, 35% pamut) alapanyag. Egyenletesen magas minőségű, erős, tartós és jó megjelenésű beavatott anyag, mely idelális választás többféle munkakör részére is. Kétféle vastagságban (300g, 245g) készül.

 

 

100% COTTON Fabric

A pamut ruházatot forró körülmények közötti munkavégzés során ajánlott használni. Elnyeli a verejtéket, kényelmesen és szárazon tart. Mosható otthon és iparilag is, tartós viselet.

 

 

COTTON RICH FABRIC

60% pamut / 40% poliészter gyűrődésmentes kiképzés, egyszerre kényelmes, nedvszívó, valamint extra tartós a poliészternek köszönhetően. Szakadás- és kopásálló többszöri mosás után is.

 

 

COOLITE Breathable

Különleges hálós poliészterből készült anyag, mely hűt és légáteresztő még a legmelegebb körülmények között is.